Λία Ταταρίδου: Την περασμένη Παρασκευή (25/5/2012) επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Η τάξη μας ήταν τυχερή, γιατί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους.

Μαρία Λουμιώτη: Η διαδρομή μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο ήταν ευχάριστη. Όμορφα χωριουδάκια στις πλαγιές του λόφου και καταπράσινα βουνά έδιναν μια ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο.

Γιάννης Κατιγιαννάκης: Στο λεωφορείο μια κυρία μας μιλούσε γι’ αυτά που θα βλέπαμε στη Βεργίνα. Ήταν η ξεναγός μας, η κυρία Άννα Τριβέλλα.

Σίμος Κουτσουρίδης: Στη Βεργίνα ένας σπουδαίος αρχαιολόγος, ο Μανόλης Ανδρόνικος, έκανε ανασκαφές και τα ευρήματα που έφερε στο φως τα εκθέτουνε στο μουσείο της.

Ραφαήλ Γκόγκας: Όταν μπήκαμε μέσα, κάποια παιδιά ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες αλλά απαγορευόταν. Ο φύλακας του μουσείου μας ζήτησε να απενεργοποιήσουμε κάμερες και κινητά τηλέφωνα.

Κωνσταντίνος Γεωργούδης: Εκεί είδαμε πολλά σημαντικά πράγματα σχετικά με τους προγόνους μας, τους αρχαίους Μακεδόνες. Είδαμε πολλούς τάφους και ο πιο σπουδαίος ήτανε του βασιλιά Φιλίππου του Β΄, ο οποίος ήτανε πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ανδριάνα Διαμαντοπούλου: Ο τάφος του Φιλίππου ήταν μεγάλος σαν ναός. Απ’ έξω είχε κολώνες και τοιχογραφίες που απεικόνιζαν σκηνές κυνηγιού. Ήταν κλειδωμένος και οι αρχαιολόγοι πέρασαν στο εσωτερικό του από μια τρύπα που άνοιξαν στην οροφή.

Απόστολος Άγγος: Είδαμε τα όπλα και τη χρυσή λάρνακα, στην οποία ήταν τοποθετημένα τα οστά του Φιλίππου.

Χρήστος Γιαμακίδης: Ακόμη είδαμε αρχαίες ταφόπλακες, τη χρυσή λάρνακα και το χρυσό στέμμα  με φύλλα βελανιδιάς του Φιλίππου και της γυναίκας του, διάφορα αρχαία κτερίσματα και εργαλεία.

Χρήστος Λαζαρίδης: Ήταν πολύ ωραία εκδρομή και πέρασα πολύ ωραία και συγχρόνως έμαθα πολλά πράγματα!

Βεργίνα, οι βασιλικοί τάφοι:

Διαβάστε την έκθεση του Χρήστου Γιαμακίδη για την επίσκεψή μας στη Βεργίνα:

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η Δημήτριος λέει:

    Συγχαρητήρια ! Στους δασκάλους για μια σωστή εκπαιδευτική εκδρομή και στα παιδιά που έχουν την παιδεία και τις γνώσεις να γράφουν τοσο ωραίες εκθεσουλες!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s