Νίκος Καραβελίδης: Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο είναι πολλές και σε διαφορετικούς τομείς

Μοντέλο Karl Benz 1894

Αυτοκίνητο

Άγης Παντελίδης: Μια από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο ήταν το αυτοκίνητο,  γιατί, πριν εφευρεθεί, όλοι πήγαιναν ταξίδια με τις άμαξες και έκαναν πολλή ώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους!

Το διπλάνο Flyer με το οποίο οι αδελφοί Ράιτ πέταξαν το 1903.

Αεροπλάνο

Ανδριάνα Διαμαντοπούλου: Το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει τους ανθρώπους όπως και το αυτοκίνητο, αλλά το αεροπλάνο πετάει στον αέρα και φτάνει πιο γρήγορα στον προορισμό του!

Ο Αλεσάντρο Βόλτα, εφευρέτης της ηλεκτρικής μπαταρίας (1800)

Ηλεκτρισμός

Λία Ταταρίδου: Ο λόγος που πιστεύω ότι ο ηλεκτρισμός είναι σημαντική εφεύρεση είναι ότι, αν δεν είχαμε ηλεκρισμό, τότε δε θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε ή να έχουμε φως!

Ο δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ με το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Motorola

Κινητό τηλέφωνο

Μαρία Λουμιώτη: Η εφεύρεση του κινητού τηλεφώνου βοήθησε τους ανθρώπους να μιλάνε πιο εύκολα και να στέλνουν τα μηνύματά τους γρήγορα, γιατί αλλιώς τα μηνύματα θα έρχονταν μετά από μέρες!

Ινδικό κουτάλι από χαλκό, Ευρωπαϊκό κουτάλι από ασήμι, Περσικό κουτάλι από χαλκό

Κουτάλι

Ραφαήλ Γκόγκας: Στα χρόνια μας το κουτάλι το χρειαζόμαστε για να φάμε το φαγητό μας, γιατί, άμα το τρώγαμε με τα χέρια, θα γινόμασταν χάλια, ειδικά με τη σούπα!

Πολύ παλιό πιρούνι από ναυάγιο πλοίου

Πιρούνι

Κωνσταντίνος Γεωργούδης: Το πιρούνι εφευρέθηκε για να μπορούμε να τρώμε με άνεση και με όρεξη και γιατί παλιά τρώγαμε με τα χέρια!

Παλιό πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο

Μίλτος Μιγλέντσης: Στο πλυντήριο βάζεις μέσα τα ρούχα και πλένονται μόνα τους με νερό και απορρυπαντικό!

Παλιό ξύλινο ποδήλατο χωρίς πετάλια

Ποδήλατο

Γλύκα Καρακούλια: Το πρώτο ποδήλατο κατασκευάστηκε από το Γερμανό Καρλ Φον Ντράις. Ήταν φτιαγμένο από ξύλο και δεν είχε πετάλια. Στην Ελλάδα το πρώτο ποδήλατο ήρθε το 1885!

Έλενα Μουντά: Και κατά τη δική μου γνώμη το ποδήλατο είναι πολύ σημαντική εφεύρεση, γιατί μπορείς να πηγαίνεις παντού χωρίς να γεμίζεις τη γη με καυσαέρια!

 Άποψη της Ρώμης: Δρόμος με πολυκατοικίες

Πολυκατοικία

Γιάννης Κατιγιαννάκης: Παλιά τα σπίτια ήταν μικρά και έμεναν λίγοι άνθρωποι σε αυτά, ενώ τώρα ζούμε σε πολυκατοικίες που μπορούν να χωρέσουν πάρα πολλούς ανθρώπους!

Πυξίδα: δείχνει το μαγνητικό Βορρά (Ν)

Πυξίδα

Μαρκέλλα Κύρμου: Η επόμενη εφεύρεση που με ενδιαφέρει είναι η πυξίδα, η οποία μας βοηθάει στο να προσανατολιζόμαστε. Η λέξη πυξίδα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη πυξίς, που αρχικά σήμαινε ξύλινο κουτί!

Λεμονιά Ευστρατουδάκη: Η πυξίδα μάς βοηθά να προσανατολιζόμαστε όταν είμαστε στο βουνό ή στη θάλασσα!

Ο πύραυλος Apollo 11 έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι

Πύραυλος

Φώτης Μεσιτίδης: Τον πύραυλο τον χρειαζόμαστε όταν θέλουμε να πάμε στο διάστημα να δούμε κανέναν πλανήτη!

Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ που μιλάει από το τηλέφωνο

Τηλέφωνο

Χρήστος Λαζαρίδης: Κατά τη γνώμη μου μια εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο ήταν το τηλέφωνο, επειδή μας βοηθάει να έχουμε επαφή με τους φίλους μας και τους συγγενείς μας!

Η πρώτη τηλεόραση: Ένα μεγάλο viewmaster για την ακρίβεια, που πρόβαλε κινούμενες εικόνες

Τηλεόραση

Λυδία Μαμάση: Η τηλεόραση είναι μια εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο, γιατί οι άνθρωποι μπορούν να ενημερώνονται ακούγοντας και βλέποντας συγχρόνως!

Ευαγγελία Παπαθεοδώρου: Μια εφεύρεση που πιστεύω ότι άλλαξε τον κόσμο είναι η τηλεόραση, η οποία βοηθάει τον κόσμο να παρακολουθεί ειδήσεις και διάφορα έργα!

Το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου

Τηλεσκόπιο

Χρήστος Γιαμακίδης: Το τηλεσκόπιο βοηθάει τους ανθρώπους να βλέπουν πολύ μακριά ακόμα και σε άλλους πλανήτες!

Η πιο γνωστή αρχαία απεικόνιση άμαξας με τροχούς που σέρνεται από ζώα. Σουμερία πριν από 6.500 χρόνια.

Τροχός

Λαμπρινός Χατζηιωάννου: Ο τροχός άλλαξε τον κόσμο, επειδή αν δεν υπήρχε ο τροχός, οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να μεταφέρουν εύκολα τα βαριά αντικείμενά τους ούτε να φτιάξουν αμάξια, κάρα και άρματα!

Σίμος Κουτσουρίδης: Ο τροχός θεωρείται μια από τις σημαντικότερες και αρχαιότερες εφευρέσεις. Τον τροχό τον εφηύραν οι Σουμέριοι!

O ENIAC, ο πρώτος Ηλεκτρονικός Υπολογιστής γενικής χρήσης.

Υπολογιστής

Δέσποινα Μυλωνά: Ο υπολογιστής σε βοηθάει να μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις, να διαβάζεις, να παίζεις ή να συμπληρώνεις κάτι!

Νίκος Καραβελίδης: Ο υπολογιστής για μένα είναι η καλύτερη εφεύρεση, γιατί έχει τα πάντα: από διαδίκτυο έως δικά σου έγγραφα. Ο υπολογιστής δεν άλλαξε και τελείως τον κόσμο, αλλά μπορείς να μιλάς και με ανθρώπους στην Αμερική!

Παραγωγή χαρτιού στην Κίνα

Χαρτί

Ανδρομάχη Μπαμπαράτσα: Το χαρτί το χρειαζόμαστε στην υγιεινή μας, στο σχολείο, ακόμα και στο φαγητό. Μπορούμε ακόμα να ζωγραφίσουμε πάνω του!

General Electric: ψυγείο του 1927

Ψυγείο

Απόστολος Άγγος: Μας βοηθάει να διατηρούμε τα φαγητά μας δροσερά και να μη χαλάνε!

Ευαγγελία Παπαθεοδώρου: Μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας, αν δεν υπήρχαν αυτές οι εφευρέσεις; Εγώ πάντως δεν πιστεύω πως χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν το ίδιο ωραία!

Σχετική δραστηριότητα:

Η ακροστιχίδα της εφεύρεσης

Ψηφοφορία:

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Προσωπικά πιστεύω πως η γλώσσα είναι η σημαντικοτερη εφεύρεση που δημιούργησε ο άνθρωπος. Ωστόσο αν θεωρησουμε – πράγμα το οποιο δεν υποστηρίζω – τα μαθηματικά ως εφεύρεση πάρα ανακάλυψη, τότε τα τελευταία είναι το αντικείμενο με τη μεγαλύτερη επίδραση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εξάλλου τα μαθηματικά είναι αυτά που έκαναν όλες τις προηγούμενες εφευρέσεις πραγματικότητα. Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα είχαμε τίποτα. Ούτε καν τον ηλεκτρισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s