Σίμος Κουτσουρίδης: Η πρώτη ξένη γλώσσα που γνώρισα ήταν τα ισπανικά σε κάποιο πρόγραμμα της τηλεόρασης. Εντύπωση μου έκανε η περίεργη προφορά τους. Άλλη μια σχέση που έχω με τη γλώσσα αυτή είναι πως στο ποδόσφαιρο η ομάδα που υποστηρίζω είναι από τη Βαρκελώνη. Η γλώσσα που μαθαίνω τώρα είναι τα αγγλικά αλλά δεν τα πάω καλά. Θα τα χρησιμοποιήσω όμως, όταν θα μεγαλώσω, στη δουλειά μου.

Χρήστος Γιαμακίδης: Η γλώσσα που μου αρέσει περισσότερο και θέλω να μάθω είναι τα ιταλικά. Η μαμά μου τη μιλάει κάθε καλοκαίρι με μια φίλη της. Εντύπωση σε αυτήν τη γλώσσα μου έκανε το ότι είχε διαφορετικές λέξεις σε σχέση με την ελληνική. Κάποια μέρα μπορεί να πάω στην Ιταλία και ίσως να μου χρειαστούν. Παλιότερα είχα δει μια ιταλική ταινία αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα. Ευτυχώς από κάτω είχε υπότιτλους!

Λαμπρινός Χατζηιωάννου: Η ξένη γλώσσα για την οποία θα σας μιλήσω είναι τα αγγλικά. Την άκουσα πρώτη φορά απ’ τον πατέρα μου, όταν είχαμε πάει διακοπές στο χωριό μου, στη Νέα Πέραμο. Μα εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχαν και υπάρχουν κι άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Έτσι κι εγώ θέλησα να μάθω να μιλάω αγγλικά και γι’ αυτό πηγαίνω στο φροντιστήριο. Έχουν αρχίσει να μου αρέσουν πάρα πολύ! Τα αγγλικά θα τα χρησιμοποιήσω αν συναντήσω τουρίστες και με ρωτήσουν κάτι.

Άγης Παντελίδης: Η πρώτη ξένη γλώσσα που άκουσα ήταν τα γερμανικά. Τα άκουσα στη Γερμανία που πήγα με τη μαμά μου. Τα μιλούσε ο ξάδερφός μου που μένει εκεί. Εντύπωση μου έκανε η τόσο καθαρή πόλη τους! Και έτσι αποφάσισα κι εγώ να κάνω γερμανικά στο φροντιστήριο. Θα τα χρησιμοποιήσω για να μπορώ να μιλάω με τον ξάδερφό μου στη Γερμανία.

Ραφαήλ Γκόγκας: Από τη μέρα που γεννήθηκα άκουγα τη μαμά και τον μπαμπά να μιλούν μια ξένη γλώσσα. Η γλώσσα αυτή ήταν τα αλβανικά. Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία. Όταν πάω στην Αλβανία θα μιλάω κι εγώ αλβανικά.

Ψηφοφορία:

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s