Η επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή μας

70

 

Η τηλεόραση είναι μια συσκευή που ανακαλύφθηκε πριν από πολλές δεκαετίες και μας διασκεδάζει πολύ. Πόσο όμως μας επηρεάζει; Φυσικά και μας επηρεάζει θετικά αλλά και αρνητικά.

tv-1_e0

 

Τα θετικά της τηλεόρασης είναι ότι μας διασκεδάζει με κινούμενα σχέδια και ταινίες, μας ενημερώνει με τις ειδήσεις και το δελτίο καιρού, μας δίνει γνώσεις με διάφορα ντοκιμαντέρ και τηλεπαιχνίδια γνώσεων, αλλά και κρατάει συντροφιά σε κάποιους ανθρώπους που είναι μόνοι τους. Επίσης υπάρχουν εκπομπές με τις οποίες παίρνουμε πληροφορίες για τον πολιτισμό, τις συνήθειες των ανθρώπων, αλλά και τις ομορφιές των χωρών που βρίσκονται μακριά από τη δική μας χώρα.

arg-lady-chips-tv-bluebg-url

Τα αρνητικά της τηλεόρασης είναι ότι μας απομονώνει, ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε έξω με τους φίλους μας ή να πάμε ένα θέατρο με την οικογένειά μας. Είναι βλαβερή για την υγεία μας, γιατί, όταν καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, μας αρέσει να τρώμε διάφορα σνακς κι έτσι γινόμαστε παχύσαρκοι. Οι διαφημίσεις που παίζονται πολύ συχνά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου κι έτσι αγοράζουμε πολλές φορές πράγματα που δε χρειαζόμαστε πραγματικά. Σε πολλές περιπτώσεις οι ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση περιέχουν σκηνές βίας που μας τρομάζουν.

Τελικά, η τηλεόραση δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Κακός ή καλός είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

 

Εύη Μάντζιου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s